#filosofia-kanavan sivuille

Kirjoituskilpailun voittajat selvillä


Kilpailun ideana
oli kirjoittaa raapale, eli täsmälleen sata sanaa sisältävä pieni tarina. Aihe oli vapaa ja osallistua sai niin monella tuotoksella kuin halusi. Aikaa kilpailutöiden kirjoittamiseen annettiin noin kuukausi, minkä jälkeen ne laitettiin esille ja äänestys alkoi. Äänestää saivat #Filosofia-kanavalaiset ja kanavan ulkopuolelta ne, jotka olivat osallistuneet kilpailuun. Äänestys tapahtui sähköpostitse. Jokainen sai äänestää mielestään kolmea parasta tarinaa, ja teokset pisteytettiin äänien mukaan. Ennen tulosten julkistamista tarinat olivat nimettömiä, sen jälkeen suostumuksen antaneiden nimet julkaistiin. Halutessaan äänestäjä sai myös kirjoittaa perustelut sille, miksi äänesti jotain tiettyä raapaletta.


Äänestys
sujui mallikkaasti ja tulokset ovat nyt esillä näillä sivuilla. Ääniä lähetettiin suunnilleen saman verran kuin tarinoitakin. Kommentteja saapui myös aika mukavasti, ja niitä voikin nyt lueskella tarinoiden yhteydessä. Se, että tarinaa ei ole kommentoitu, ei tarkoita että sitä ei olisi äänestetty - osa äänistä saapui ilman perusteluita. Kilpailun voittajakaksikko erottui muista kohtuullisen selvästi, mutta siitä alaspäin äänet jakautuivat melko tasaisesti kaikkien tarinoiden kesken.


Voittajiksi
selvisivät seuraavat tarinat:
1. Korppi ja joutsen - 22p
2. Neljä aikaa - 20p
3. Hän antoi skorpionin kun pyysin leipää -13p
3. Kaipaus - 13p
sekä kunniamaininta Identi(enti-)teetti -11p
Onnittelut voittajille!


Kilpailutarinat kommentteineen
ovat luettavissa alla olevien linkkien takana. Muotoilut niihin on tehty sen mukaan, millaisina alkuperäiset viestit tai liitetiedostot sähköpostin mukana kilpailun järjestäjille saapuivat. Ne tekstit, joissa ei ollut minkäänlaista rivitystä, on laitettu sivuille esille suunnilleen samalla tavalla kuin muutkin kilpailutekstit. Kappalejakoja ei ole lisätty järjestäjien puolesta. Kirjoittajien tekemiä kappalejakoja on joissakin teksteissä muutettu siten, että sisennykset on korvattu rivinvaihdoilla - toteutus oli sillä tavalla helpompi ja kaikilla kilpailukirjoituksilla on yhtenäinen ulkoasu.

01. Aikansa filosofi
02. Ei kai mitään
03. Elokuun ensimmäinen sade
04. Elämän pelko
05. Herra Erkkilän valaistuminen
06. Hiljaisuus
07. Hän antoi skorpionin kun pyysin leipää
08. Identi(enti-)teetti
09. Ilta ihmisenä
10. Juokse pois, rakas fotoni
11. Jälleen
12. Kaipaus
13. Kallen taivaallinen pelastussanoma
14. Korppi ja joutsen
15. Kuningas
16. Kuun kaksoset
17. Markkina-analyysi
18. Minäminäminä!
19. Neljä aikaa
20. Petri
21. Pienet kärsineet
22. Toivo paremmasta
23. Tuoli
24. Vapauden kirous
25. Viimeinen päivä


//Sivujen bugeista ja taustaväristä ottaa valituksia vastaan hidu.